15% af menneskeskabt CO2-udledning kommer fra fældning af skove

By:

Vores regnskove er blandt de mest eksotiske områder vi har, og på trods af, at regnskovene kun dækker ca. 6% af jordens overflade, så er det i disse områder, at over halvdelen af jordens plante- og dyrearter.

Desværre så fælder vi mennesker enorme mængder af regnskov hvert år. Det vurderes, at op i mod 3 gange Danmarks areal regnskov, forsvinder hvert år. Denne enorme mængde af regnskov som forsvinder skyldes, at der er en stor international efterspørgsel på blandt andet tømmer.

Ikke nok med, at vi fælder de træer som er med til at rense den luft vi alle indånder, så vurderes det, at op i mod 15% af den samlede menneskeskabte CO2-udledning, kommer fra fældning af træerne i regnskoven. Det er mere CO2-udledning, end hvad jordens samlede biler udleder.

Mere end 30 år i regnskoven

Verdens Skoves arbejde består i at bevare så meget regnskov som muligt. Det gør de blandt andet igennem politisk arbejde, hvor de støtter lokalbefolkningen. Gennem mere end 30 år, har Verdens Skove arbejdet med at bevare skove verden over, og de har erfaret, at giver man lokalbefolkningen rettighederne over skoven, så bevares der flere træer. Du kan hjælpe til, ved at købe et regnskovscertifikat fra kun 214 kroner. Med et regnskovscertifikat, bevarer du et helt konkret stykke regnskovsjord i Nicaragua.

Posted in: Regnskov