Støt regnskoven

By:

Regnskoven er levested for mange forskellige planter og dyrearter. Regnskoven er faktisk det sted på jorden med den højeste biodiversitet, hvilket vil sige, at det er her man finder den største mangfoldighed af dyre- og planteliv. Man regner med at over halvdelen af alle plante- og dyrearter findes i de tropiske regnskove. Regnskoven findes langs ækvator, og udgør på nuværende tidspunkt kun cirka fem procent af jordens overflade. Udover at regnskoven huser de mange forskellige planter og dyr, har den også utrolig stor betydning for kloden generelt. Regnskoven har nemlig indflydelse på klimaet over hele kloden, og hvis den forsvinder vil det få fatale konsekvenser. 

Hver eneste dag forsvinder der store dele af regnskoven. Rydningen af regnskoven foregår af materialistiske årsager – enten fordi de lokale har brug for brændsel eller fordi større virksomheder eller tiltag vil udnytte pladsen hvorpå regnskoven vokser til andre formål såsom byggeri eller industri. Hvis regnskoven forsvinder vil det få mange fatale konsekvenser, både for regnskovens dyr, de lokale befolkningsgrupper og for kloden generelt. Hvis rydningen af regnskoven fortsætter som nu, vil regnskoven være væk om blot få årtier. Det er derfor yderst nødvendigt at stoppe udryddelsen af regnskoven hurtigst muligt. 

Verdensskove er en dansk miljøorganisation som gør et stort stykke arbejde for at bevare både regnskoven og de danske skove herhjemme. Verdensskove har i løbet af de seneste 30 år, sammen med de mange danskere som har doneret penge og hjælp, været med til at forårsage bevarelsen af 88.300.000 m2 regnskov i forskellige lande. Det er et regnskovsareal svarende til omkring 12.362 fodboldbaner. Verdensskoves arbejde er baseret på frivillige medlemmer og donationer. Du kan være med til at støtte arbejdet som verdensskove udfører på forskellige måder. Du kan blive medlem, du kan donere et beløb eller du kan donere via verdensskove online shop ved at købe et regnskovscertifikat. 

Posted in: Regnskoven

Støt regnskoven

By:

Regnskoven strækker sig over store områder omkring ækvator, hvor klimaet tiltrækker nogle af verdens mest eksotiske dyr og planter. Det vurderes, at over halvdelen af verdens dyre- og plantearter er at finde i regnskoven, hvilket er ret imponerende taget i betragtning af, at regnskovene blot dækker ca. 6% af den samlede areal på kloden.

Oprindeligt strakte verdens regnskove sig over 14% af den samlede overflade, men grundet en stor global efterspørgsel på blandt andet tømmer, har vi mennesker fældet enorme mængder skov de seneste mange årtier.

Fældningen af skoven har en enorm effekt på vores klima, og det estimeres, at ca. 15% af den samlede menneskeskabte CO2-udledning kommer fra maskinerne, som fælder skovens træer. Det er den samme mængde CO2-udledning som verdens samlede biler udleder!

Gør en forskel for 214 kroner

Verdens Skoves arbejde består i, at bevare så store mængder regnskov som muligt, og det gør de blandt andet gennem regnskovscertifikater. Med et regnskovscertifikat på blot 214 kroner, bevarer du et helt konkret stykke regnskovsjord i Nicaragua på 500 kvm. Desuden arbejder Verdens Skove i tæt samarbejde med lokalbefolkningen, og støtter dem lige nu i kampen mod den planlagte Nicaraguakanal. Du kan hjælpe til i dag og gøre en forskel, ved at besøg deres hjemmeside, og køb et regnskovscertifikat som 200.000 andre danskere allerede har gjort.

Posted in: Regnskoven